Er gebeurt hier van alles

Nieuws gaat over een onderwerp. Da’s een enorme beperking die doorgaans niet ter discussie wordt gesteld. Maar soms is het lastig kiezen. Er gebeuren allerlei interessante dingen binnen de regio van een correspondent, en aandacht voor het een is het negeren van het ander.
In plaats van een onderwerp eindeloos te verbreden, of dwarsverbanden zoeken die er wellicht niet zijn, kun je natuurlijk ook een harde knip maken: ,,And now for something completely different”.
Een kruisgsprek op de radio leent zich daar bij uitstek voor. Je neemt met een journalist het nieuws door, en nergens staat geschreven dat je niet even een uitstapje kunt maken. Dat klinkt zo.

beluister een fragment van VRT Radio1

Thema van dit gesprek is ,,Er gebeurt weer van alles in Zuidoosteuropa”. Is dat erg? Het staat wellicht dichter bij de belevingswereld van de luisteraar, die al die landen en al die boze mensen echt niet uit elkaar houdt. Dit gesprek lijkt in ieder geval meer op hoe ik met geïnteresseerde kennissen in Nederland praat dan menig ander.

%d bloggers like this: