Bloedbad in Guinee

In 2009 richtten de militaire machthebbers rond kapitein Dadis Camara in Guinee een bloedbad aan onder de oppositie. Enkele weken later maakte ik in en rond de hoofdstad Conakry dit audioportret van 17 minuten. Ik bezoek de barakken waar de legerleiding zich heeft teruggetrokken en spreek met activisten die door de moordpartij bepaald niet zijn gebroken: “Die Dadis, die draag ik op mijn rug.” Als een West-Afrikaanse vrouw dat tegen je zegt, moet je uitkijken.

Een half jaar later waren er vrije verkiezingen.

"Dadis assassin" Protestleuze tegen legerleider Dadis Camara. (foto: Joost van Egmond)
“Dadis assassin” Protestleuze tegen legerleider Dadis Camara. (foto: Joost van Egmond)

[jwplayer config=”Joost Player” mediaid=”327″]

[jwplayer mediaid=”327″]

 

%d bloggers like this: